Grillowane kanapki z plastrami brokułowymi, serem pleśniowym i gruszką
Dzień warto rozpocząć od pysznych kanapek z niebanalnym nadzieniem. Połączenie słodkich gruszek i sera pleśniowego jest niezwykle udane. Takie grillowane kanapki będą miłą odmianą na talerzu.
Składniki:
– Pół opakowania sera pleśniowego, np. camembert, brie
– 1 dojrzała gruszka
– 2 ciabatty
– 1 opakowanie Plastrów wegetariańskich z brokułami VeggieDay
– Masło do posmarowania pieczywa
– 1/4 łyżeczki świeżych listków tymianku
– Pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ser i gruszki kroimy w plastry, ciabatty wzdłuż na pół.
Rozcięte ciabatty smarujemy masłem. Na dolnej części pieczywa układamy plastry wegetariańskie, plastry gruszki, ser, posypujemy listkami tymianku, doprawiamy pieprzem. Przykrywamy pozostałą częścią bułki. Kanapki grillujemy po kilka minut z obu stron do rozpuszczenia sera.
Wskazówka: Ciabattę możemy zastąpić wiejskim chlebem.