Zielone naleśniki z twarożkiem i plastrami z papryką
Prawdziwa wiosna na talerzu. Zielone naleśniki nadziane pysznym serkiem i plastrami wegetariańskimi to pomysł na lekkie i pełne smaku śniadanie. Z pewnością zasmakują całej rodzinie.
Składniki:
- 2 jajka
- Garść szpinaku
- 250 ml mleka
- 110 g mąki pszennej
- Szczypta soli
- Olej do smażenia
- 1 opakowanie Plastrów wegetariańskich z papryką VeggieDay
- Farsz: 300 g gładkiego serka kanapkowego naturalnego, pół pęczka szczypiorku, 1 pęczek rzodkiewki, sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W kielichu blendera umieszczamy jajka, szpinak, mleko i 1 łyżeczkę oleju. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy przesianą mąkę i szczyptę soli. Mieszamy do połączenia.
Na patelni do naleśników rozgrzewamy olej. Wylewamy cienką porcję ciasta i rozprowadzamy po dnie patelni. Smażymy na niedużym ogniu z obu stron i przekładamy na talerz. Tak samo postępujemy z resztą ciasta.
Do serka dodajemy posiekany szczypiorek, rzodkiewki starte na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Naleśniki smarujemy serkiem, układamy plastry paprykowe i ciasno zwijamy w roladkę. Podajemy.
Wskazówka: Naleśniki można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.