Zielone naleśniki z twarożkiem i plastrami z papryką

 In na sycące śniadanie, z plasterkami wegetariańskimi

Prawdziwa wiosna na talerzu. Zielone naleśniki nadziane pysznym serkiem i plastrami wegetariańskimi to pomysł na lekkie i pełne smaku śniadanie. Z pewnością zasmakują całej rodzinie.

Składniki:

  • 2 jajka
  • Garść szpinaku
  • 250 ml mleka
  • 110 g mąki pszennej
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia
  • 1 opakowanie Plastrów wegetariańskich z papryką VeggieDay
  • Farsz: 300 g gładkiego serka kanapkowego naturalnego, pół pęczka szczypiorku, 1 pęczek rzodkiewki, sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

W kielichu blendera umieszczamy jajka, szpinak, mleko i 1 łyżeczkę oleju. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy przesianą mąkę i szczyptę soli. Mieszamy do połączenia.

Na patelni do naleśników rozgrzewamy olej. Wylewamy cienką porcję ciasta i rozprowadzamy po dnie patelni. Smażymy na niedużym ogniu z obu stron i przekładamy na talerz. Tak samo postępujemy z resztą ciasta.

Do serka dodajemy posiekany szczypiorek, rzodkiewki starte na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Naleśniki smarujemy serkiem, układamy plastry paprykowe i ciasno zwijamy w roladkę. Podajemy.

Wskazówka: Naleśniki można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.

Recent Posts