Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką, szczypiorkiem i kiełkami

 In na sycące śniadanie, z plasterkami wegetariańskimi

Pasta jajeczna z wiosennymi dodatkami idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa. Można nadziać nią pomidory lub łódeczki z ogórka, aby prezentowała się jeszcze bardziej apetycznie.

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 opakowanie Plastrów wegetariańskich z papryką VeggieDay
  • Pół pęczka rzodkiewki
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
  • Sól i pieprz do smaku
  • Rzeżucha do dekoracji
  • Do podania: świeże pieczywo

Sposób przygotowania:

Jajka drobno kroimy. Plastry wegetariańskie i rzodkiewki kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy plastry, rzodkiewki, szczypiorek, jogurt lub śmietanę, chrzan. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

Wskazówka: Zamiast chrzanu można użyć gładkiej musztardy.

Recent Posts