Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką, szczypiorkiem i kiełkami
Pasta jajeczna z wiosennymi dodatkami idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa. Można nadziać nią pomidory lub łódeczki z ogórka, aby prezentowała się jeszcze bardziej apetycznie.
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 opakowanie Plastrów wegetariańskich z papryką VeggieDay
- Pół pęczka rzodkiewki
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
- Sól i pieprz do smaku
- Rzeżucha do dekoracji
- Do podania: świeże pieczywo
Sposób przygotowania:
Jajka drobno kroimy. Plastry wegetariańskie i rzodkiewki kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy plastry, rzodkiewki, szczypiorek, jogurt lub śmietanę, chrzan. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.
Wskazówka: Zamiast chrzanu można użyć gładkiej musztardy.