Tartinki z serkiem brokułowym i oliwkami

 W kategorii na szybką przekąskę, z plasterkami wegetariańskimi

Tartinki to pomysł na apetyczną przystawkę, którą można przygotować w mniej niż 15 minut. Wyglądają ciekawie na stole i szybko z niego znikają.  Tartinki to nic innego jak małe kanapeczki oparte na bazie z jednej warstwy pieczywa z ozdobnie ułożonymi dodatkami są idealne na wszelkiego rodzaju przyjęcia. 

Składniki:

  • 1 opakowanie chleba pumpernikiel
  • 1 opakowania serka kanapkowego naturalnego (200 g)
  • 1-2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 opakowania Plastrów wegetariańskich z brokułami VeggieDay
  • Pół pęczka szczypiorku
  • Pół słoiczka oliwek z papryką
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • Listki bazylii do dekoracji

Sposób przygotowania:

Serek miksujemy z chrzanem, śmietaną lub jogurtem i 1 opakowaniem plastrów wegetariańskich z brokułami. . Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do serka. Mieszamy. Kromki chleba dzielimy na mniejsze kawałki i smarujemy powstałą pastą. Pomidorki i oliwki kroimy na pół. Pozostałe plastry wegetariańskie kroimy na 4 części i zwijamy w roladki. Na serku układamy zrolowane plastry wegetariańskie, pomidorki, oliwki. Dekorujemy listkami bazylii.

Smacznego! 

Wskazówka: W tym przepisie pumpernikiel można zamienić na krakersy.

 

Najnowsze przepisy