Sałatka z cebulką perłową i plastrami wegetariańskimi

 W kategorii na doskonałą kolację, na szybką przekąskę, z plasterkami wegetariańskimi

Pyszna sałatka z dodatkiem wyrazistej w smaku marynowanej cebulki dobrze sprawdzi się jako przystawka na spotkaniu z przyjaciółmi. Może stanowić ciekawą i smaczną alternatywę dla popularnej sałatki warzywnej.

Składniki:

  • 3 jajka
  • Pół małego słoiczka marynowanej cebulki perłowej
  • 120 g czerwonej fasoli z puszki
  • 100 g żółtego sera
  • 1 opakowanie plastrów wegetariańskich VeggieDay z brokułem
  • 1 łyżeczka gładkiej musztardy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Ser i plastry wegetariańskie kroimy w kostkę. W misce umieszczamy jajka, cebulkę perłową, przepłukaną i odcedzoną fasolę, ser żółty, plastry wegetariańskie. Dodajemy musztardę i majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.

 

Smacznego!

Wskazówka: Sałatkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce przez około 30 minut.

Najnowsze przepisy