Roladki z ogórka i kremowego serka
Roladki z ogórka z plastrami wegetariańskimi to lekka i szybka w przygotowaniu przekąska która świetnie sprawdzi się na spotkaniu ze znajomymi. Takie roladki można też zapakować do lunchboxu i zjeść na drugie śniadanie w pracy lub szkole.
Składniki:
- 1 długi ogórek
- 100 g kremowego serka z ziołami
- 2 łyżeczki drobno posiekanego koperku
- Pół opakowania plastrów wegetariańskich VeggieDay z papryką
Sposób przygotowania:
Przy pomocy obieraczki dzielimy ogórka na cienkie podłużne paski.
Serek mieszamy z koperkiem.
Plastry wegetariańskie kroimy w kawałki szerokości wstążki z ogórka.
Każdy kawałek ogórka smarujemy serkiem, układamy na nim plaster wegetariański i zawijamy w ciasną roladkę.
Smacznego!
Wskazówka: Do środka każdej roladki można włożyć kawałek suszonego pomidora.