Lekkie sajgonki z plastrami wegetariańskimi i warzywami

Sajgonki mogą być lekkie, niskokaloryczne i w dalszym ciągu smaczne. W środku skrywają plastry z brokułami i mnóstwo chrupiących warzyw. W towarzystwie azjatyckiego sosu na bazie masła orzechowego smakują świetnie. Warto zaserwować je w trakcie spotkania z przyjaciółmi.   Składniki: [...]

Placki szpinakowo-brokułowe z jajkiem i raitą z ogórka

Iście królewskie śniadanie. Wytrawne placuszki szpinakowe z dodatkiem plastrów wegetariańskich są pyszne i pożywne. Warto podać je z orzeźwiającą raitą z ogórka oraz jajkiem sadzonym na miękko. To pyszny początek dnia.   Składniki: – 1 szklanka mąki pszennej – 1 szklanka [...]

Kotlety jaglane ze szpinakiem i plastrami wegetariańskimi

Kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem szpinaku i plastrów brokułowych to pomysł na smaczny i niebanalny obiad. Najlepiej podawać je z ulubionym dipem i lekką sałatką. Składniki: – 100 g suchej kaszy jaglanej – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1 opakowanie Plastrów [...]