Makaron z groszkiem cukrowym, pomidorami i plastrami z brokułami

Lekki makaron z dodatkiem chrupiącego groszku cukrowego i szpinaku idealnie sprawdzi się jako kolacja we dwoje. Do tego przepisu użyjcie ulubionego rodzaju makaronu. Dobrze sprawdzą się popularne świderki, rurki lub spaghetti. Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 czerwona cebula 2 ząbki [...]

Jajka zapiekane ze szpinakiem, ricottą i parówkami wegetariańskimi

Jajka zapiekane ze szpinakiem i serem ricotta to pomysł na pożywne śniadanie, idealne na weekend. Dodatek szpinaku i świeżej bazylii sprawia, że danie to wygląda iście wiosennie. Obowiązkowo podawajcie je z dodatkiem świeżego pieczywa. Składniki: Kawałek pora (biała część) 1 opakowanie [...]

Sałatka wiosenna z jajkiem, plastrami paprykowymi i rzodkiewką

Wiosną coraz częściej na naszych talerzach lądują pełne witamin i warzywnych dodatków sałatki. Świetnie sprawdzają się jako lekka kolacja. Szczególnie w towarzystwie grzanek z bagietki. Składniki: 2 miniaturowe sałaty rzymskie Mała garść rukoli Pół opakowania Plastrów wegetariańskich z [...]