Pizzerinki z ciasta francuskiego z parówkami wegetariańskimi

Ciasto francuskie jest niezwykle uniwersalne. Doskonale sprawdza się zarówno przy słodkich, jak i wytrawnych wypiekach. Może stanowić bazę ekspresowych w przygotowaniu pizzerinek. Wystarczy posmarować ciasto sosem, ułożyć ulubione dodatki i zapiec w piekarniku. Składniki: – Pół [...]

Bliny gryczane z marynowaną marchewką

Te malutkie wytrawne placuszki skrywają w środku plastry z brokułami. Są smaczne i pożywne. Idealnie komponują się z kwaśną śmietaną, kaparami i marynowaną marchewką. Składniki: Bliny: – 5 g świeżych drożdży – 200 ml ciepłego mleka – 1 jajko – Pół szklanki mąki [...]

Sałatka z pieczoną dynią, kaszą pęczak i plastrami paprykowymi

Jesienią warto do swojej diety wprowadzić dynię. Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Po upieczeniu szczególnie dobrze sprawdza się jako dodatek do sałatek.  Składniki: – 200 g obranej dyni, np. piżmowej, hokkaido – 1 opakowanie Plastrów wegetariańskich z papryką VeggieDay [...]