Parówki w cieście
Pyszna, gorąca przekąska, którą lubią niemal wszyscy! Możesz ją łatwo przygotować używając gotowego ciasta francuskiego lub zaskoczyć wszystkich i przygotować je samodzielnie.
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Składniki dla 2 osób:
- opakowanie ciasta francuskiego
- opakowanie parówek wegetariańskich VeggieDay
- 1 jajko
- suszone oregano
- opcjonalnie: sos pomidorowy/ pesto/ mozzarella
Rozgrzej piekarnik do 200°. Rozwiń ciasto francuskie i podziel je na paski. Kawałkami ciasta owiń parówki i zlep brzegi tak by po obu stronach zawiniątka wystawały końcówki parówek. Ciasto posmaruj po wierzchu rozkłóconym jajkiem i posyp odrobina oregano. Ułóż parówki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 10- 15 minut aż ciasto zrobi się złoto-brązowe. Podawaj z ulubionym sosem.
Możesz urozmaicić danie i przed owinięciem parówek posmarować ciasto sosem pomidorowym lub pesto i posypać startą mozzarellą.
Smacznego!