Kanapki z pesto koperkowym
Rozpocznij dzień kolorowymi kanapkami z wiosennymi dodatkami – koperkowym pesto, rzodkiewką i plastrami wegetariańskimi z papryką.
Składniki:
- 4 kromki pieczywa (wybierz swoje ulubione pieczywo)
- 6 plastrów wegetariańskich z papryką VeggieDay
- kilka plasterków piklowanej rzodkiewki
- 3 pęczki koperku
- garść orzechów laskowych
- 2 ząbki czosnku
- 125 ml oliwy z oliwek
- 40 g sera cheddar
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Przygotuj pesto – koperek wrzuć do pojemnika blendera, dodaj orzechy laskowe i stary ser. Dodaj oliwę z oliwek, sól, i pieprz.
Wszystkie składniki zmiksuj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli pesto jest za gęste dodaj więcej oliwy i ponownie zmiksuj.
Kromki chleba posmaruj obficie pesto, następnie ułóż plasterki wegetariańskie z papryką VeggieDay zwinięte w rulony i nałóż plasterki rzodkiewki. Kanapki przykryj kromką pieczywa.
Smacznego!