Sałatka z cebulką perłową i plastrami wegetariańskimi
Pyszna sałatka z dodatkiem wyrazistej w smaku marynowanej cebulki dobrze sprawdzi się jako przystawka na spotkaniu z przyjaciółmi. Może stanowić ciekawą i smaczną alternatywę dla popularnej sałatki warzywnej.
Składniki:
- 3 jajka
- Pół małego słoiczka marynowanej cebulki perłowej
- 120 g czerwonej fasoli z puszki
- 100 g żółtego sera
- 1 opakowanie plastrów wegetariańskich VeggieDay z brokułem
- 1 łyżeczka gładkiej musztardy
- 2-3 łyżki majonezu
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Ser i plastry wegetariańskie kroimy w kostkę. W misce umieszczamy jajka, cebulkę perłową, przepłukaną i odcedzoną fasolę, ser żółty, plastry wegetariańskie. Dodajemy musztardę i majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Smacznego!
Wskazówka: Sałatkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce przez około 30 minut.