Pasta jajeczna z plastrami wegetariańskimi i marynowaną papryką
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto dołożyć starań, aby było nie tylko smaczne, ale i pożywne. Pasta kanapkowa z dodatkiem papryki i plastrów wegetariańskich z pewnością doda nam energii na kilka godzin.
Składniki:
- 4 jajka
- Pół opakowania plastrów wegetariańskich VeggieDay z papryką
- 1/2 marynowanej czerwonej papryki ze słoika
- Pół łyżeczki gładkiej musztardy
- 1 czubata łyżka majonezu
- Sól i pieprz do smaku
Do podania: pieczywo
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę i umieszczamy w misce.
Plastry wegetariańskie i paprykę kroimy w niedużą kostkę i dodajemy do jajek. Dokładamy musztardę, majonez. Mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z dodatkiem pieczywa.
Smacznego!
Wskazówka: Zamiast papryki można użyć pół małego słoiczka marynowanych pieczarek.