Mini roladki z tortilli ze szpinakiem
Mini roladki z tortilli ze szpinakiem, plastrami wegetariańskimi i twarożkiem sprawdzają się na wszelkiego rodzaju imprezy jako tzw. finger food. Pyszne i błyskawiczne do zrobienia!
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Składniki:
- 2 pszenne tortille
- 250 g świeżego szpinaku
- 100 g twarożku do smarowania
- 3 ząbki czosnku
- 4 plasterki wegetariańskie z brokułami VeggieDay
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, świeżo mielony pieprz, gałka muszkatołowa
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Dodaj szpinak i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut.
Patelnię zdejmij z ognia. Szpinak dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i pozostaw do przestudzenia.
Na tortilli rozsmaruj twarożek, nałóż szpinak z patelni, następnie ułóż plasterki VeggieDay.
Tortillę zwiń w roladę i owiń folią spożywczą. Odstaw do lodówki na min. 2 godziny. Przed podaniem, tortillę pokrój w 3 cm roladki.
Smacznego!