Parówki w cieście

 In na doskonałą kolację, na szybką przekąskę, z parówkami wegetariańskimi

Pyszna, gorąca przekąska, którą lubią niemal wszyscy! Możesz ją łatwo przygotować  używając gotowego ciasta francuskiego lub zaskoczyć wszystkich  i przygotować je samodzielnie.

Czas przygotowania: ok. 30 minut

Składniki dla 2 osób:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie parówek wegetariańskich VeggieDay
  • 1 jajko
  • suszone oregano
  • opcjonalnie: sos pomidorowy/ pesto/ mozzarella

Rozgrzej piekarnik do 200°. Rozwiń ciasto francuskie i podziel je na paski. Kawałkami ciasta owiń parówki i zlep brzegi tak by po obu stronach zawiniątka wystawały końcówki parówek. Ciasto posmaruj po wierzchu rozkłóconym jajkiem i posyp odrobina oregano. Ułóż parówki na blasze wyłożonej  papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 10- 15 minut aż ciasto zrobi się złoto-brązowe.  Podawaj z ulubionym sosem.

Możesz urozmaicić danie i przed owinięciem parówek posmarować ciasto sosem pomidorowym lub pesto i posypać startą mozzarellą.

Smacznego!

Recent Posts