Mini roladki z tortilli ze szpinakiem

 In na szybką przekąskę, z plasterkami wegetariańkimi

Mini roladki z tortilli ze szpinakiem, plastrami wegetariańskimi i twarożkiem sprawdzają się na wszelkiego rodzaju imprezy jako tzw. finger food. Pyszne i błyskawiczne do zrobienia!

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Składniki:

 

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.

Dodaj szpinak i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Patelnię zdejmij z ognia. Szpinak dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i pozostaw do przestudzenia.

Na tortilli rozsmaruj twarożek, nałóż szpinak z patelni, następnie ułóż plasterki VeggieDay.

Tortillę zwiń w roladę i owiń folią spożywczą. Odstaw do lodówki na min. 2 godziny. Przed podaniem, tortillę pokrój w 3 cm roladki.

 

Smacznego!

Recent Posts