Kanapki z pesto koperkowym

 In na doskonałą kolację, z plasterkami wegetariańkimi

Rozpocznij dzień kolorowymi kanapkami z wiosennymi dodatkami – koperkowym pesto, rzodkiewką i plastrami wegetariańskimi z papryką.

Składniki:

  • 4 kromki pieczywa (wybierz swoje ulubione pieczywo)
  • 6 plastrów wegetariańskich z papryką VeggieDay
  • kilka plasterków piklowanej rzodkiewki
  • 3 pęczki koperku
  • garść orzechów laskowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 125 ml oliwy z oliwek
  • 40 g sera cheddar
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Przygotuj pesto – koperek wrzuć do pojemnika blendera, dodaj orzechy laskowe i stary ser. Dodaj oliwę z oliwek, sól, i pieprz.

Wszystkie składniki zmiksuj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli pesto jest za gęste dodaj więcej oliwy i ponownie zmiksuj.

Kromki chleba posmaruj obficie pesto, następnie ułóż plasterki wegetariańskie z papryką VeggieDay zwinięte w rulony i nałóż plasterki rzodkiewki. Kanapki przykryj kromką pieczywa.

 Smacznego!

Recent Posts